flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивство таксиста в Кіровограді: у суді повідомили про причини смерті та речові докази

17 січня 2019, 17:28

Таксист Євген Орлов, якого вбили навесні 2017 року, помер від численних ран та крововиливів. Про це під час засідання в Ленінському районному суді повідомила прокурор сьогодні, 17 січня, інформує кореспондент медіапорталу DOZOR.

За висновками експертів обласного бюро судово-медичної експертизи, на тілі таксиста знайшли численні рани на поверхнях спини, стегна, шиї, голені, кисті, грудної клітини. Також зафіксували синці  та крововиливи на обличчі, зокрема, в області очей.  На тілі загиблого виявили 15 ран, завданих тупим предметом, а також колото-ріжучі рани, завдані зі значною силою. За висновками судмедексперта, смерть Євгена Орлова настала через масивні крововиливи внаслідок ран шиї, грудної клітини та крововиливу в легені.

Також під час засідання розглядали речові докази скоєння злочину. Серед доказів, направлених на дослідження експертів - чохол з сидіння автомобіля водія, безпосередньо автомобіль ВАЗ Євгена Орлова, ключі, техпаспорт, права водія та зарплатна картка.

Під час слідчих дій правоохоронці оглянули дачну ділянку одного з підозрюваних Царенка.  На території дачної ділянки знайшли два ножі, піддані термічній обробці, які мають сліди речовини бурого кольору. На купі з речами виявили камуфляжні штани з плямами бурого кольору.  Зі слідами такої ж речовини забрали на експертизу два ножі, дві куртки – чорного та камуфляжного кольорів, траву, ґрунт, фрагмент щебеню, рукоятку ножа та телефон марки Nokia.  

Також була оглянута ділянка під залізничною дорогою, де вилучили мобільний телефон марки Lenovo та хустку зі слідами речовини бурого кольору. Під час дослідження будинку неповнолітнього підозрюваного у вбивстві Валерія Пугаченказнайшли кросівки зі слідами речовини бурого кольору, а поруч з ліжком – чорні джинси зі слідами такої ж речовини. Також експерти забрали мобільний телефон хлопця з пошкодженим екраном.

На тілі неповнолітнього під час медичного огляду виявили колоту рану на гомілці, яка відноситься до категорії легких.  Висновки психіатрів говорять про те, що юнак осудний. До відома взяли і характеристики колишнього учня гімназії – школи мистецтв, які свідчили про його середній рівень навчання та нормальну поведінку в цілому. Психологи під час проведення необхідних тестувань визначили схильність неповнолітнього до суїциду, яку пов’язують зі скоєнням самогубства його біологічним батьком.

В результаті опитування Пугаченко пояснив, що таксиста не вбивав, а став невільним співучасником, оскільки отримував від іншого підозрюваного психологічний тиск та боявся за власне життя. Також у поясненнях неповнолітній своєї вини у злочині не бачить.

Після заслуховування інформації суд вирішив зробити перерву. Наступне засідання відбудеться у лютому.

Як повідомляв DOZOR, 29 березня 2017 року  поліцейські знайшли тіло кіровоградського таксиста Євгена Орлова, якого рідні розшукували кілька днів. За інформацією правоохоронців, чоловік через оператора таксі отримав замовлення. Двоє осіб, серед яких учень одного з навчальних закладів міста, завчасно спланували заволодіти авто і грошима, які міг мати при собі водій.  Коли ж чоловік вийшов із салону, аби за проханням клієнтів покласти до багажного відділення сумку, його кілька разів вдарили в спину. Як стемніло, вивезли тіло на околицю Кіровограда та залишили разом із автомобілем.

Нагадаємо, на минулих судових засіданнях неповнолітній Пугаченко надавав покази прокурору та адвокатам та стверджував, що не вбивав таксиста, а дивився.

 

Джерело: медіапортал DOZOR