flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваної в смертельній ДТП

07 вересня 2020, 10:57

Сьогодні, 7 вересня 2020 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянки Я., якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого).

За версією слідства,  підозрювана Я. близько 8:00 години, керувала автомобілем «Nissan Juke», рухалась в світлу пору доби по вул. Євгена Чикаленка зі сторони вулиці Шевченка в місті Кропивницький в напрямку вулиці Чорновола, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу на перехресті вулиць Євгена Чикаленка та Шевченка, діючи необережно, проявила злочинну самовпевненість та недбалість до забезпечення елементарних вимог безпеки дорожнього руху, чим грубо порушила вимоги п.п. 1, 5, 2.3 (б) і (д) Правил дорожнього руху України.

Так, підозрювана Я. рухаючись по вищевказаній ділянці дороги на вказаному автомобілі, в зазначений час, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, позначеного дорожніми знаками 5.35.1 «Пішохідний перехід» та дорожньою розміткою 1.14.1 «Нерегульований пішохідний перехід», який знаходиться на перехресті, не знизила швидкість для безпечного проїзду  та маючи об’єктивну можливість завчасно виявити пішохода громадянку Р., яка переходила дорогу в межах пішохідного переходу з права-наліво щодо напрямку руху автомобіля, не вжила заходів до зменшення швидкості руху керованого нею транспортного засобу, при необхідності аж до повної зупинки, не надала перевагу в русі через дорогу пішоходу.

У результаті дорожньо-транспортної  пригоди пішохід Р., отримала тілесні ушкодження від яких загинула на місці дорожньо-транспортної пригоди.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави визначив у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 168 160 гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Фото - з мережі Інтернет

Прес-служба Ленінського районного суду м. Кіровограда