flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у смерті Діани Хріненко взято під варту

15 серпня 2019, 17:59

Сьогодні, 15 серпня 2019 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Кіровоградській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину С., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального Кодексу України.

За версією слідства, 25.08.2018 року близько 01:30 чоловік пересуваючись на автомобілі, який надав йому у користування громадянин К по с. Суботці, Знам’янського району Кіровоградської області, помітив як зі сторони центру с. Суботці направлялась раніше йому незнайома Хріненко Д.О. та розмовляла по мобільному телефону. В цей момент у підозрюваного виник умисел на вбивство. Діючи умисно та цілеспрямовано підозрюваний за допомогою невстановленого слідством предмета, поверхня якого має тупі тверді властивості, спричинив Хріненко Д.О. тілесні ушкодження кісток склепіння черепа, неповного перелому діафіза другої п’ясткової кістки правої кісті, повного осколкового перелому тіла нижньої щелепи, пошкодження остистого виростка четвертого поперекового хребця. Смерть наступила внаслідок черепно-мозкової травми, яка супроводжувалася переломами кісток основи та склепіння черепа. Спричинивши смерть громадянин С, маючи досвід у конспірації злочинної діяльності (раніше судимий), намагаючись ухилитись від кримінальної відповідальності, вирішив сховати тіло. З цією метою поклав тіло Хріненко Д.О. до себе в автомобіль на заднє сидіння та поїхав в бік с. Новотрепівка Знам’янського району Кіровоградської області поруч з автодорогою «Новополяна – Глибока Балка». Підозрюваний впевнившись, що нікого немає навкруги, розуміючи, що в даному місці ніхто не буде шукати Хріненко Д.О. сховав тіло, закопавши його у полі, та зник в невідомому напрямку.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, а саме до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів.

 

Прес-служба Ленінського районного суду м. Кіровограда