flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Ленінському районному суді м. Кіровограда

16 квітня 2019, 16:41

Сьогодні, 16 квітня 2019 року Ленінський районний суд м. Кіровограда в межах заходу «День відкритих дверей» приймав учнів 10-2 класу Комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання ліцей-школа-дошкільний навчальний заклад «Вікторія-П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Зустрічали гостей керівник апарату Остапенко Юлія Володимирівна, суддя-спікер Майданніков Олексій Іванович, прес-секретар Андрієнко Анастасія Олегівна. Керівник апарату суду та суддя-спікер звернулись до школярів з привітальним словом, прес-секретар роздала дітям Пам’ятку для відвідувачів суду, коротко розповіла про правила поведінки в суді.

Старший судовий розпорядник Моргун Василь Миколайович ознайомив школярів з порядком пропуску відвідувачів до приміщення суду. Після цього учасники попрямували безпосередньо в приміщення суду.

Перш за все цікавість учнів викликав робочий кабінет голови суду, тому, для задоволення цікавості, учасників заходу запросили до прийомної голови суду, де останніх ознайомили з графіком та порядком прийому громадян головою суду, продемонстрували робоче місце голови місцевого суду, де також проводяться збори суддів з обговорення питань внутрішньої діяльності суду.

Наступним етапом в ознайомленні з роботою суду стало спілкування з старшим секретарем загальної канцелярії суду Шенкевич Марією Петрівною, яка пояснила гостям, яким чином приймається та реєструється вхідна кореспонденція суду.

З роботою цивільної канцелярії школярів ознайомила секретар Довженко Тетяна Василівна, про роботу кримінальної канцелярії розповіла секретар Мундроха Людмила Вікторівна, про особливості своєї роботи в канцелярії у справах про адміністративні правопорушення розповіла секретар Токарь Олена Іванівна. Також гостям коротко розповіли про автоматичний розподіл справ, що надходять до суду, між суддями.

Потім учасники піднялись до залу судового засідання, де були присутніми під час розгляду у відкритому судовому засіданні кримінального провадження під головуванням судді Льон Світлани Михайлівни за обвинуваченням особи у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненої повторно, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України.

Дискусію у форматі «запитання-відповідь» провів суддя-спікер Майданніков Олексій Іванович. Бесіда була побудована у формі діалогу, учні активно ставили питання, на які суддя давав відповіді.

Прес-секретар Андрієнко Анастасія Олегівна провела правову вікторину, що показало рівень правової обізнаності школярів.

Наприкінці заходу керівник апарату Остапенко Юлія Володимирівна подякувала всім учасникам заходу за увагу, активність та щиру зацікавленість в очах.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.

 

Прес-служба Ленінського районного суду м. Кіровограда