flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінський районний суд м. Кіровограда долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості»

20 лютого 2019, 14:43

Ленінський районний суд м. Кіровограда долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування за підтримки Ради суддів України.
Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Сьогодні, 20 лютого 2019 року до учнів 4-тих класів Комунального закладу "Навчально-виховного об’єднання  ліцей-школа-дошкільний навчальний заклад «ВІКТОРІЯ-П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» завітали керівник апарату суду Остапенко Юлія Володимирівна, суддя-спікер Майданніков Олексій Іванович та прес-секретар Андрієнко Анастасія Олегівна.

Урок пройшов у формі інтерактивної гри. Прес-секретар Анастасія Андрієнко відкривала урок, запитувала думку учнів про те, чому люди сперечаються, хто вирішує спори між ними, як вирішують суперечку дорослі тощо.

Керівник апарату суду Юлія Остапенко провела гру, вислухавши всі аргументи обох команд, пояснила дві точки зору з яких дискутували учні.

Суддя-спікер Олексій Майданніков розповів дітям про роль суду в розвитку держави та суспільства, важливість принципу справедливості і рівності перед законом та про спори, які виникають між людьми у повсякденному житті. Також продемонстрував мантію судді та нагрудний знак, показав як виглядає суддя, коли здійснює правосуддя.

Під час уроку відбулася презентація мультфільму "Кінь проти Хом’яка", який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя". Школярі мали змогу відчути себе в ролі суддів, намагались чесно вирішити спір щодо загубленого Конем майна, яке знайшов та в подальшому використовував Хом'як. Думки з приводу правоти цих лісових мешканців розділялися  і учні жваво відстоювали свої позиції.

Завдяки проведеній акції школярі мали можливість відчути себе в ролі справедливих суддів та допомагали героям спеціально створеного мультфільму вирішити спір, що виник між мешканцями лісу.

На згадку про зустріч школярі отримали дипломи та наліпки з серії «Справедливці».

Прес-служба Ленінського районного суду м.Кіровограда