flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП

02 жовтня 2023, 11:14

Вчора, 01 жовтня 2023 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Р., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною другої статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, якщо воно спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження).
За версією слідства, 28.09.2023 близько 19 год. 30 хв. підозрюваний Р. керував автомобілем «Mercedes Benz» рухаючись в умовах обмеженої видимості (темна пора доби) по вул. Бобринецький Шлях зі сторони вул. Садова в напрямку вул. Нижня П’ятихатська у м. Кропивницький, проявив власну необережність та недбалість до забезпечення елементарних вимог безпеки дорожнього руху, чим грубо порушив вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР, позбавивши себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок свого руху.

Під час подальшого руху по вулиці, яка освітлювалась вуличним освітленням, підозрюваний Р. при достатній видимості нерегульованого пішохідного переходу, позначеного дорожньою розміткою 1.14.1 ПДР («зебра») та дорожніми знаками п. 5.38.1 та 5.38.2 ПДР, маючи об’єктивну можливість виявити перешкоду для руху, яка виражалася у наявності пішохода, який перетинав проїзну частину дороги у межах дорожньої розмітки 1.14.1 ПДР («зебра»), не зменшуючи швидкості керованого ним автомобіля, продовжив рух прямо у вказаному напрямку, в результаті чого допустив наїзд на пішохода, в результаті якого пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події.

 

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Р. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба суду