flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП

29 серпня 2023, 14:47

Сьогодні, 29 серпня 2023 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина C., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною четвертою статті 286-1 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинили загибель кількох осіб).

За версією слідства, 26.08.2023 близько 23 год. 00 хв підозрюваний С. рухаючись на легковому автомобілі «Skoda Fabia» транспортному засобі  на 630 км автомобільної дороги М-30 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» зі сторони міста Кропивницький в напрямку смт. Новоархангельськ на території Смолінської об’єднаної територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області, грубо порушуючи вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР, через наявний стан алкогольного сп’яніння та відсутність достатніх навичок водіння, позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок свого руху, та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

Підозрюваний С. не впоравшись із керуванням, без нагальної на те потреби, не пов’язаної із забезпеченням безпеки дорожнього руху, змінив напрямок руху керованого ним легкового автомобіля та виїхав на смугу зустрічного руху. У цей час, у зустрічному напрямку в межах своєї смуги, рухався легковий автомобіль «Skoda Octavia Tour», під керуванням громадянина М., з яким у подальшому на відстані 2 м до правого краю дороги (краю асфальтного покриття), тобто на смузі руху легкового автомобіля «Skoda Octavia Tour» відбулося зіткнення транспортних засобів. Водій «Skoda Octavia Tour» громадянин М. загинув на місці ДТП, малолітній пасажир вказаного транспортного засобу 2015 року народження отримала тілесні ушкодження від яких 27.08.2023 померла під час доставлення до медичного закладу – КНП ««Обласна клінічна дитяча лікарня» Кіровоградської обласної ради.

 

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду