flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід завідувачу аспірантури Льотної академії НАУ

18 серпня 2023, 10:40

Вчора, 17 серпня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянки П., якій повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, підозрювана П. перебуваючи на посаді завідувача аспірантури Льотної академії Національного авіаційного університету та будучи членом відбіркової комісії, вимагала неправомірну вигоду у розмірі 600 доларів США за вирішення питання щодо вступу на навчання громадянина К. та громадянина Г. до аспірантури Льотної академії НАУ.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваної П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду