flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП

15 серпня 2023, 16:12

Сьогодні, 15 серпня 2023 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина В., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною третьої статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель 3 (трьох) осіб та тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості ще 14 (чотирнадцяти) потерпілим).

За версією слідства, 16.07.2023 близько 13 год. 50 хв. в світлу пору доби, підозрюваний В. керуючи технічно-справним автомобілем «Opel Vivaro», здійснював рух по автомобільній дорозі Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя» зі сторони міста Кривий Ріг в напрямку міста Кропивницький, при цьому грубо порушуючи вимоги п. п. 1.2, 1.5, 2.3 "б" і "д" Правил дорожнього руху України (далі ПДР України) позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок його руху та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

Так, підозрюваний В., рухаючись по вищевказаній ділянці дороги, яка має по одній смузі руху в кожному напрямку, не переконався у відсутності транспортних засобів на смузі зустрічного руху, яким може бути створена перешкода чи небезпека, без нагальної на те потреби, не пов’язаної із забезпеченням безпеки дорожнього руху, в безпосередній близькості із зустрічним транспортним засобом, виїхав на смугу зустрічного руху при вільній своїй правій смузі руху, чим грубо порушив вимоги п.п. 10.1 та 12.1 ПДР України.

В цей час, зі сторони міста Кропивницький в напрямку міста Кривий Ріг рухався в межах своєї смуги пасажирський мікроавтобус «Volkswagen Crafter, який здійснював перевезення 18 пасажирів, та якому односторонніми діями водія (підозрюваного В.) , була створена аварійно-небезпечна ситуація.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинули 3 (три) пасажири мікроавтобусу «Volkswagen Crafter», а 14 (чотирнадцять) - отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного В. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду