flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в державній зраді

27 липня 2023, 15:41

Сьогодні, 27 липня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Р., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

За версію слідства, підозрюваний Р. протягом травня-липня 2023 року через інтернет-месенджер «Telegram», неодноразово надсилав представникам російських розвідувальних органів дані з координатами військових об’єктів та можливих місць дислокації українських військових.

Так, підозрюваний Р. передавав ворогу координати військових частин, дані про підрозділи територіальної оборони, а також розташування об’єктів протиповітряної оборони.

За свої «послуги» підозрюваний Р. отримував грошову винагороду на банківську карту. При цьому постійно просив у представника спецслужби авансовий платіж за роботу.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Р. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду