flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід посадовцю Кропивницької міської ради

21 липня 2023, 15:11

Сьогодні, 21 липня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина М., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, підозрюваний М., вимагав у місцевого мешканця неправомірну вигоду у розмірі 1800 доларів США. Саме в таку суму ним було оцінено свої «послуги» щодо позитивного вирішення питання з укладення договору оренди земельної ділянки в межах обласного центру.

Правоохоронці затримали фігуранта справи на місці злочину, після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у розмірі 900 доларів США (на місці вилучили 800 доларів США).

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду