flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід адвокату, якого підозрюють в наданні неправомірної вигоди

20 липня 2023, 10:45

Вчора, 19 липня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Ш., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За версією слідства, 06.07.2023 о 13:02 до службового кабінету керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону України прибув підозрюваний Ш. разом із військовослужбовцем по мобілізації військової частини, яка дислокується в м. Миколаїв. Під час розмови наодинці з керівником, підозрюваний Ш. запропонував йому, як службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірну вигоду у будь-якому розмірі за вчинення керівником вищевказаної прокуратури дій з використанням наданого йому службового становища, а саме: вирішення питання щодо переведення військовослужбовця З. із військової частини, яка дислокується в м. Миколаїв, до будь-якої військової частини, яка дислокується в м. Кропивницький.

17.07.2023 близько 13:00 підозрюваний Ш., знаходячись на території вищевказаної прокуратури надав керівнику неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 17.07.2023 становить 36 568 грн.).

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Ш. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 186 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду