flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в державній зраді

27 червня 2023, 16:24

Сьогодні, 27 червня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина К., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрадатобто діяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

За версією слідства, 25.05.2023 о 15:17 підозрюваний К. зі свого номеру в Інтернет-месенжері «Телеграм» надіслав повідомлення до абонента з російським номером, який підписав себе «Сергей», з наступним текстом «Я на связи готов работать», на що отримав відповідь про те, що йому треба бути на зв’язку і для нього буде робота. 26.05.2023 абонент з російським номером надіслав підозрюваному К. інструктаж з приводу правил поведінки та конспірації, а також дав завдання щодо збору та передачі йому інформації щодо координат місць збору та призову на військову службу ЗСУ, військкоматів міста та області.26.05.2023 о 21:20 підозрюваний К. надіслав абоненту з російським номером повідомлення з координатами військкоматів та графіком їх роботи, а також номер банківської картки для отримання грошової винагороди за надану інформацію.

29.05.2023 підозрюваний К. отримав повідомлення від російського абонента завдання щодо встановлення важливих об’єктів критичної інфраструктури м. Кропивницького.

В подальшому, починаючи з 03.06.2023 підозрюваний К. почав надсилати йому координати військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, розташованих на території м. Кропивницький та Кіровоградської області.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

 

Пресслужба суду