flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП

26 червня 2023, 16:06

Сьогодні, 26 червня 2023 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина І., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною третьою статті 286-1 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що причинили смерть потерпілого).

За версією слідства, підозрюваний І. 24.06.2023 близько 19 години 20 хвилин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння керував легковим автомобілем, який належить йому на праві приватної власності  та рухався по автомобільній дорозі сполученням «Федірки-Глинськ» на території Олександрійського району Кіровоградської області зі сторони села Федірки в напрямку села Глинськ Олександрійського району Кіровоградської області. 

Під час руху на вказаному автомобілі, у вказаний час та у вказаному напрямку підозрюваний І. порушуючи вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР України) проявив особисту неуважність і безпечність до забезпечення елементарних вимог безпеки дорожнього руху, легковажно сподівався на відвернення негативних наслідків та у порушення вимог п.12.1 ПДР України, при русі в денну пору доби та проїзді заокруглення проїзної частини ліворуч, щодо напрямку його руху, не контролюючи свої дії через наявний стан алкогольного сп’яніння, перевищив безпечну швидкість руху в даних дорожніх умовах, щоб мати можливість постійно контролювати його рух та напрямок, як наслідок, не впорався з керуванням транспортного засобу та на відстані 1758 метрів за дорожнім знаком 5.45 ПДР України населений пункт «с.Федірки» Олександрійського району Кіровоградської області допустив виїзд керованого автомобіля за межі проїзної частини на праве узбіччя, щодо напрямку його руху, з наступним наїздом на два дерева.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир, який знаходився в цьому ж автомобілі від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці пригоди.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного І. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

 

Пресслужба суду