flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось підготовче судове засідання відносно обвинуваченого в державній зраді

10 квітня 2023, 16:38

Сьогодні, 10 квітня 2023 року відбулось підготовче судове засідання відносно громадянина Ф., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрадатобто діяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

За версією слідства, обвинувачений Ф. отримував повідомлення на свій номер в месенджері «Telegram» від абонента з російським номером, з вказівкою щодо передачі координат будівель СБУ, поліції, військкоматів, стратегічно важливих мостів (авто, жд) та військової частини, в якій базується 3 полк спецпризначення. Починаючи з 25.11.2022 обвинувачений Ф. почав надсилати в месенджері «Telegram» абоненту з російським номером координати будівель, в яких розташовані правоохоронні органи, державні установи, мости, електричні підстанції м. Кропивницький.

21.01.2023 обвинувачений Ф., діючи умисно та усвідомлюючи наслідки своїх злочинних дій, маючи на меті надання допомоги іноземній державі в підривній діяльності проти України, а саме сприянню в нанесені ракетного удару по енергетичній системі м. Кропивницький, на виконання завдання представника іноземної організації фсб російської федерації, використовуючи методи конспірації, встановив GPS-трекер на електричну підстанцію «Кіровоградська», яка розташована в м. Кропивницькому, після чого був затриманий співробітниками СБУ.

В ході підготовчого судового засідання прокурор заявив клопотання щодо продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно обвинуваченого Ф. Суд клопотання прокурора задовольнив, а також вирішив питання щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду