flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові повістки, повідомлення та виклики учасники судового процесу зможуть отримувати через месенджер «Viber»

17 лютого 2023, 14:40

Повідомляємо, що відповідно до наказу ДСА №28 від 23 січня 2023 року в автоматизованій системі документообігу суду КП «Д-3» (далі-АСДС) реалізовано та запущено в промислову експлуатацію з 17.02.2023 механізм направлення повісток учасникам процесу у вигляді повідомлень в додаток «Viber».

При відправці повістки в електронній формі за замовчуванням перевірятиметься наявність додатку «Viber» за номером телефону. У випадку, якщо за даним номером додаток доступний та повідомлення буде відправлено, в АСДС буде отримано статус «Доставлено (Viber)». Якщо додаток «Viber» за номером телефону не зафіксовано, повістка буде надіслана вже існуючим шляхом у вигляді SMS-повідомлення.

Месенджер, аналогічно SMS-повідомленням, забезпечуватиме доставку текстових повідомлень на номери мобільних телефонів учасників справи, що цілком відповідає нормам процесуального законодавства в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в АСДС (із запобіганням їх видалення чи коригування).