flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно генерального директора лікарні на Кіровоградщини

09 лютого 2023, 15:20

Сьогодні, 09 лютого 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту відносно громадянина Г., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною другою статті 369-2 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди)

За версією слідства, військовослужбовцю, який отримав поранення під час виконання своїх службових обов’язків та поставлених бойових завдань, в результаті лікування було надано третю групу інвалідності тривалістю один рік та видано посвідчення, хоча відповідно до стану здоров’я та медичних експертиз військовослужбовець підпадає під другу групу інвалідності пожиттєво.

У свою чергу, підозрюваний Г. перебуваючи на посаді генерального директора КНП одного з міст на Кіровоградщині, пообіцяв вирішити питання, щодо оформлення пожиттєвої групи інвалідності військовослужбовцю Збройних сил України у відповідних територіальних відділеннях медико-соціальних експертиз за надання неправомірної вигоди в розмірі 5000 доларів США.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд задовольнив клопотання прокурора та застосував щодо підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду