flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено запобіжний захід вікарію Київської митрополії Української православної церкви

30 січня 2023, 11:43

Сьогодні, 30 січня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно громадянина Г., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 161 Кримінального Кодексу України (розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями).

За версією слідства, вікарій Київської митрополії Української православної церкви, реалізуючи свій злочинний намір щодо розповсюдження літератури, яка містить публічні висловлювання, що мають ознаки розпалювання ворожнечі та ненависті залежно від релігійних уподобань, в ході засідання благочинних Кіровоградської єпархії УПЦ, презентував присутнім вищезазначену друковану літературу російського видавництва та в подальшому розповсюдив по інших єпархіях.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд продовжив підозрюваному Г. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду