flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід директору інституту

23 січня 2023, 09:48

В п’ятницю, 20 січня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Л., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною четвертою статті 368-3 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

За версією слідства, підозрюваний Л., перебуваючи на посаді проректора з науково-педагогічної роботи - Директора Інституту, вимагав у громадянина С. неправомірну вигоду за позитивне рішення щодо прийняття особи на заочну форму навчання та складання іспитів. 

В ході розмови підозрюваний Л. продовжив вимагати неправовірну вигоду від громадянина С. в сумі 10 000 гривень за вирішення питання про вступ на навчання та безперешкодне подальше навчання. Підозрюваний Л. дав вказівку громадянину С. передати йому грошові кошти в сумі 10 000 грн. Після того, як громадянин С. у такий спосіб надав неправомірну вигоду, підозрюваний Л. почав вимагати від нього неправомірну вигоду в сумі 7 500 грн. за вирішення питання про успішне складання заліків та екзаменів на черговій сесії в навчальному закладі, на що останній вимушений був погодитись.

Підозрюваного Л. було викрито та затримано після одержання неправомірної вигоди у сумі 7 500 грн.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Л. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду