flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловіку, який обвинувачується у вчиненні протиправних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації її учасників

29 листопада 2022, 16:45

Сьогодні, 29.11.2022 Ленінський районний суд м. Кіровограда затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим Л. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 436-2 Кримінального Кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судом встановлено, що 16.03.2022 обвинувачений Л. на власній сторінці в соціальній мережі «Вконтакте» поширив відеозапис з текстом, який починається словами «Здравствуйте! Я русский окупант» та закінчується словами «Я строю мир, я люблю мир, но воевать я умею лучше всех! С уважением, Русский окупант!». Крім цього, 17.03.2022 обвинувачений Л. на власній сторінці «Вконтакте» поширив зображення з текстом «#Своихнебросаем», в якому згідно висновку спеціаліста міститься висловлювання, які спрямовані на заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України. Таким чином, обвинувачений Л. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною другою статті 436-2 Кримінального Кодексу України, а саме у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовування тимчасової окупації частини території України, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

Вироком суду обвинуваченому Л. призначено узгоджене сторонами угоди покарання у виді 4 років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до статті 75 Кримінально Кодексу України звільнено від відбування призначеного покарання з випробовуванням строком на 2 роки, поклавши обов’язки відповідно до частини першої статті 76 Кримінального Кодексу України.

 

Пресслужба суду