flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному, який намагався підкупити правоохоронця

15 квітня 2022, 14:46

Сьогодні, 15 квітня 2022 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Ч., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За версією слідства, 06.04.2022 близько 17:40 підозрюваний Ч. рухався на власному автомобілі та був зупинений на блокпосту біля одного з сіл в Новоукраїнському районі, з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

У зв’язку з відмовою підозрюваного Ч. від проходження виявлення на стан алкогольного сп’яніння, поліцейськими було складено адміністративний протокол та вилучено автомобіль у порядку передбаченому воєнним станом.

07.04.2022 до начальника поліції одного з територіальних підрозділів поліції звернувся підозрюваний Ч. та перебуваючи в службовому кабінеті почав пропонувати неправомірну грошову винагороду в сумі 20 000 грн за вирішення питання щодо повернення вилученого у нього транспортного засобу. В свою чергу, начальник поліції повідомив підозрюваного Ч. про кримінальну відповідальність щодо пропозиції, обіцянки або наданні грошової неправомірної вигоди на що останній не відреагував та сказав, що на наступному тижні звернеться з вищевказаного приводу.

13.04.2022 близько 16:00 підозрюваний Ч. прибув до службового кабінету начальника поліції одного з територіальних підрозділів поліції, де під час розмови підозрюваний Ч. надав начальнику грошові кошти в сумі 5 000 грн (авансовий платіж від загальної суми 20 000 грн) за повернення вилученого у нього автомобіля.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Ч. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду