flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП, що сталася в місті Долинська

27 вересня 2021, 18:54

Сьогодні, 27 вересня 2021 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина І., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною третьою статті 286-1 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого).

За версією слідства, підозрюваний І. близько 04 години 40 хвилин, в порушення вимог п. 2,9 (а) ПДР України та п. 2.1 (а) ПДР України, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та не маючи при собі посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії, керував легковим автомобілем «Audi A4» з іноземною реєстрацією та здійснював перевезення пасажирів, а саме: громадянина С. та громадянку П.

Так, під час руху на вказаному автомобілі по вулиці Чумацький Шлях в місті Долинська, Кропивницького району підозрюваний І., грубо порушуючи вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР України через наявний стан алкогольного сп’яніння, позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок його руху, та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

В результаті недотримання вищезазначених вимог ПДР України та одночасно порушуючи вимоги п. 12.1 ПДР України, підозрюваний І. перевищив допустиму та безпечну швидкість в даних дорожніх умовах, не впорався з керуванням транспортного засобу та на відстані 21,4 м. від будинку по вул. Чумацький Шлях в м. Долинська, допустив його виїзд за межі проїзної частини дороги на праве узбіччя, після чого автомобіль проїхавши частково по узбіччю повернувся на проїзну частину, де більше ніж 50 метрів знову виїхав на праве узбіччя та відбулось контактування з бетонним блоком, як наслідок подальше перекидання транспортного засобу.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля «Audi A4» громадянин С. отримав тілесні ушкодження від яких загинув на місці події та пасажирка П. отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до медичного закладу.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного І. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без визначення розміру застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду