flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в умисному вбивстві, що сталося в Добровеличківському районі

12 жовтня 2020, 12:10

В суботу, 10 жовтня 2020 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина П., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

За версією слідства, 09.10.2020 у період часу з 10:00 до 15:00 підозрюваний П. перебував за місцем свого проживання (Добровеличківський район) разом зі своїм знайомим громадянином Ю., з яким вживали алкогольні напої.

Під час вживання спиртних напоїв у вказаний вище проміжок часу, між підозрюваним П. та громадянином Ю. на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, з особистих мотивів в ході сварки, підозрюваний П. вирішив вчинити вбивство громадянина Ю.

З метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на позбавлення життя громадянина Ю., підозрюваний П. діючи умисно та цілеспрямовано, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, реалізуючи вказаний злочинний умисел та бажаючи настання злочинного результату у вигляді смерті громадянину Ю., обравши знаряддям вчинення злочину молот, який знаходився на території домоволодіння, взявши його до рук, проявляючи агресію, посилену станом алкогольного сп’яніння, наніс потерпілому Ю. декілька ударів в життєво важливий орган – голову, тим самим заподіявши останньому, тілесні ушкодження не сумісні з життям. Від отриманих тілесних ушкоджень громадянин Ю. помер на місці події.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото - з мережі Інтернет

Прес-служба суду