flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно підозрюваного в смертельній ДТП, що сталася в селі Бережинка

11 листопада 2020, 17:13

Сьогодні, 11 листопада 2020 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина К., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого).

За версією слідства, підозрюваний К. порушуючи вимоги п. 2.9 (а) Правил дорожнього руху України, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та керуючи автомобілем рухався в світлу пору доби по вул. Центральна в с. Бережинка Кропивницького району Кіровоградської області в напрямку автодороги Кропивницький – Кривий Ріг, допустив порушення вимог п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР України, проявив особисту неуважність і безпечність до забезпечення елементарних вимог безпеки, чим позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати автомобілем.

При цьому підозрюваний К. порушуючи вимоги п. 12.3 ПДР України, в момент об’єктивного можливого виявлення перешкоди для подальшого руху, а саме малолітнього пішохода Л., яка перебувала біля правого краю проїзної частини по напрямку його руху, завчасно не застосував заходів до зменшення швидкості руху, керованого ним транспортного засобу, аж до його повної зупинки або безпечного об’їзду, чим створив умови при яких стався наїзд передньою правою частиною автомобіля на малолітню Л. 2009 року народження.

У результаті наїзду на пішохода, малолітня Л. отримала тілесні ушкодження від яких загинула на місці ДТП, проте підозрюваний К. продовжив рух на пошкодженому автомобілі, тим самим зник з місця вчинення кримінального правопорушення та переховувався від правоохоронних органів до моменту його встановлення.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без визначення розміру застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото - з мережі Інтернет

Прес-служба суду