flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звільнили з-під варти в залі суду керівника однієї з авіакомпаній України

25 червня 2022, 09:44

Вчора, 24 червня 2022 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Т., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною третьою статті 1141 Кримінального Кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.).

За версією слідства, підозрюваний Т., будучи керівником однієї з авіакомпаній України, маючи повноваження, зокрема, без довіреності вирішувати всі питання керівництва діяльністю товариства, без довіреності вирішувати усі питання поточної діяльності авіакомпанії, без окремої довіреності представляти інтереси товариства перед іншими підприємствами, організаціями та установами, без окремої довіреності укладати від імені товариства правочини, діючи умисно, не здійснив від імені авіакомпанії повернення вертольотів до однієї з військових частин Національної гвардії України для виконання завдань за призначенням із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд відмовив в застосуванні запобіжного заходу підозрюваному Т. та звільнив останнього з-під варти в залі суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду