flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для "вора в законі"

23 червня 2022, 16:24

Сьогодні, 23 червня 2022 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Х., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною першою статті 255 Кримінального Кодексу України (в редакції до 04.06.2020) та частиною третьою статті 2551 Кримінального Кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу вчинені особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі»)

За версією слідства, підозрюваний Х. перебуваючи на території України в статусі особи підвищеного злочинного впливу «вор в законі», на початку липня 2018 року організував злочинну організацію з 5-ти учасників, яка набула ознак злочинної організації внутрішнього й зовнішнього стійкого ієрархічного об'єднання, метою діяльності є вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів (вчинення систематичної злочинної діяльності).

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував продовжив підозрюваному Х. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без визначення розміру застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба суду