flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінський районний суду м. Кіровограда відмовив у відкритті провадження за заявою депутата у справі щодо відрахування 850 іноземних студентів медуніверситету

12 лютого 2019, 15:27

Сьогодні, 12 лютого 2019 року Ленінським районним суду м. Кіровограда було відмовлено у відкритті провадження в адміністративній справі за заявою народного депутата України Яриніча Костянтина Володимировича про забезпечення адміністративного позову (до його подання) до Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров’я України в особі філії (міжнародний медичний факультет) Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров’я України в Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування наказів про відрахування студентів.

Так, з заявою про забезпечення адміністративного позову звернувся народний депутат України Яриніч Костянтин Володимирович, щодо зупинення дій наказів Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров’я України від 07.02.2019 №131-ст., №132-ст., №133-ст. про відрахування 850 студентів 1-3 курсів громадян інших держав, у зв’язку з несвоєчасною або не в повному обсязі оплатою за навчання, до  моменту вирішення справи по суті.

Однак, суд вирішуючи питання про прийняття до розгляду вищевказаної заяви прийшов до висновку, що зазначена заява не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, а повинна розглядатися судом загальної юрисдикції у порядку, визначеному нормами Цивільного процесуального кодексу України.

З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень 405/933/19.

 

Прес-служба Ленінського районного суду м. Кіровограда