flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пособнику у посяганні на життя працівника правоохоронного органу застосований запобіжний захід

23 травня 2017, 12:04

         Слідчим суддею Ленінського районного суду м. Кіровограда 21.05.2017 підозрюваній у виконанні ролі пособника у замаху на життя заступника начальника Кропивницької установи виконання покарань (14) у зв’язку з виконанням останнім службових обов’язків, застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів.

         У пособництві підозрюється дружина особи, яка відбувала покарання в Кропивницькій установі виконання покарань (14), який, в свою чергу, підозрюється у замовленні та організації замаху на життя заступника начальника установи виконання покарань.

Згідно з ст. 348 Кримінального кодексу України вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу чи його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, а також члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку - караються позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

 

        Спікер суддя